Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves érdeklődők közkívánatra  ítt a sógyurma,és a főzött lisztgyurma receptje!

 

Főzött lisztgyurma

hozzávalók:25dkg liszt,1evőkanál borkősav ,2ek.olaj,3ek.só,2-2,5dl víz.színezőanyag tetszés szerint el is maradhat.

Színezhetünk temperával, vagy természetes anyagokkal, pl meggylé,céklalé,.kakaópor,kávé főzött kávé,..akkor a vízmennyiségénél vegyük figyelembe.

Elkészítés:A sót,borkősavat,olajat, és a színező anyagot feloldjuk a vízben, majd hozzáadjuk a lisztet,és jól kikavarjuk, felfőzzűk . Addig főzzük állandó kavarás mellett amig az edény falától elválik. Néhány perc csupán és kész.

Kihűlés után érdemes átgyúrni és folpackba vagy nylon zacskóba tenni. Hűvős helyen nagyon sokáig használható érdemes nagyobb adagot készíteni.

Ez a gyurma sütőben süthető, szárítható.Utólag le is lakkozhatjuk.Kreatív boltban kapható szórófejes színtelen lakkal.

          

Sógyurma:

Hozzávalók:20dkg finom liszt,20dkg ,Finom, vákumsó ,125ml. víz, 2e.kanál olaj.

a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk,sima anyagot kell kapnunk.A kész gyurmát becsomagolva tároljuk óvva a kiszáradástól.Ez is süthető. Alacsony hőfokon,inkább szárítjuk,aztán sütjük kb fél órán keresztül.

 

Mi az oviban kipróbáltuk,hogy mikróban is lehet szárítani,kb 2 perc alatt kész a mű.

Jó szórakozást!!

 

Ajánljuk még Pető Éva Sógyurma című könyvét nagyon hagynos.Várjuk a visszajelzéseket és az új ötleteket!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.